Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2019 15:38 - Лицемерната баба Европа
Автор: ilchev Категория: Други   
Прочетен: 2083 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 05.02.2019 15:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg




Баба Европа обича да ни поучава. Да ни поучава и да ни учи на "цивилизованост". Кой балкански субект не иска да придобие изтънчеността на денди или английски лорд? Аз пък имам лошия навик да се ровя в историята и да се радвам на услужлива "злопаметност". Та, покрай настъпващите евроизбори сметнах за полезно да припомня, че баба Европа далеч не е толкова галантна и хуманна, а една доста жестока и лицемерна бабичка.

Една от най-големите атракции в миналото на "цивилизована" Европа са били т.нар. "човешки зоологически градини". В тях са излагали на показ чернокожи, заловени от родните им села в Африка и ги заключвали в клетки като животни.

Целта на тези експозиции е била да подчертае примитивността на чернокожите, а понякога са ги поставяли редом до маймуни, за да демонстрират общото помежду им.

В клетките понякога са се разполагали цели семейства. Те са принуждавани да водят традиционния си начин на живот, макар че се намирали в клетка. Голяма част от тези хора са били облечени в традиционните за общността си дрехи. Копаели са с примитивни инструменти, сами си палели огън и приготвяли храна дори в мразовитите зими за забавление на европейците.

Най-много такива места е имало в Белгия и Франция (сърцето и мозъкът на "европската уния") , а посетителите често са носели и храна, която хвърляли по затворените в клетки хора.

Човешките зоологически градини са били много популярни и през цялото време на съществуването си са посетени от около 18 милиона души. Сред живите експонати е бил и дядото на футболиста Карембьо, който в началото на миналия век живеел в парижки зоопарк. Тези унизителни атракции са съществували до 30-те години на XX век, а последните са били в Базел и Торино.

Значи дядовците и бабите на хората, които ни забраняват да евтаназираме агресивните и бездомните кучета, да въведем смъртно наказание и да събаряме незаконни гета, са водели децата си на... човешки зоологически градини!
 Това дори и на Хитлер не би му хрумнало.

Интересно обаче защо съоръженията от тези паметници на срама и низостта не са запазени и изложени в Брюксел, за да напомнят на "цивилизованите" тяхната примитивност?!...



Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ilchev
Категория: Други
Прочетен: 213239
Постинги: 212
Коментари: 87
Гласове: 89
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930