Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.03.2019 03:22 - Най-стиснатата жена на планетата
Автор: ilchev Категория: Други   
Прочетен: 811 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 25.03.2019 03:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
. 


Тя е "женският" Чичо Скрудж - най-богатата, но и най-стисната жена на планетата. Когато за пръв път се запознах(/сблъсках) с биографията й реших, че това е поредната фалшива новина от жълтите медии с цел печелене на рейтинг. Оказа се обаче, че всичко, което успях да открия за нея е вярно и както често се случва, реалността надмина и най-смелите ми очаквания. 

И така... 
Наричали Хети Грийн "вещицата от Уолстрийт". Носела дълга черна рокля и след смъртта и се установило, че e имала само една единствена в гардероба си. Носела е една и съща рокля всеки ден, въпреки че е имала 200 млн. долара през 1918 година, което се равнява на 3,5 - 4 милиарда долара днес!
Тя е една от инвеститорите легенди на Уолстрийт. Била консервативна инвеститорка. Купувала е дялове в железопътни, имотни и други компании. Била е толкова богата, че най-малко 3 пъти е спасявала Ню Йорк от фалит, като е писала чекове за милиони срещу облигации.
Грийн обаче мразела да харчи. Когато била млада и леля й починала, Грийн била бясна за това, че леля й е завещала 2 млн. долара на благотворителни фондации. Тя обжалвала в съда завещанието и спечелила делото, след което накарала благотворителните организации, сред които една детска болница, да й върнат парите.
Бизнес-дамата била толкова стисната, че никога не обзавела офис, а предпочитала да урежда финансовите дела на банката си на Уолстрийт, на пода в нея, където й живеела. Ядяла студена овесена каша, която затопляла на радиатора. Освен това страдала от ужасна параноя, която я карала да се прибира с часове по заобиколни пътища към дома, за да заблуди въображаемите преследвачи. 
Веднъж предприела сама пътуване от Ню Йорк до Айова с каруца, теглена от един кон, за да си получи обратно дълг от 350 долара. Когато пристигнала се оказало, че мъжът, който й дължи парите е починал. Тя взела парите от вдовицата. По онова време жените не смеели да пътуват сами, но Хети си носела револвер, който взела назаем.
Най-фрапантният случай със скъперничеството на Хети Грийн обаче е, когато сина й си счупил крака. Най-богатата жена на планетата и негова майка го завела в безплатна болница за бедни хора. Но някои хора я разпознали и от болницата настояли да си плати сметката. Тя се опитала да отрече, че е Хети Грийн, но не й повярвали. Тогава взела сина си вкъщи и казала, че ще лекува крака му сама и след като с години го "лекувала" с компреси и витамини, накрая, кракът е трябвало да бъде ампутиран. Няколко години преди да умре Хети Грийн получила тежка херния, но отказала да даде 150 долара за операция и търпяла болките. Починала от удар на 81 г.
 

image



Гласувай:
3


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ilchev
Категория: Други
Прочетен: 211016
Постинги: 212
Коментари: 87
Гласове: 89
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031